geschiedenis

In 1974 begonnen Nico Keizer en Hester Schuringa met enthousiasme reformwinkel de Knollentuin aan de St. Annastraat in Nijmegen. Klanten konden hier zelf hun muesli, groenten en granen scheppen. De naam verwijst echter niet naar het toenmalige assortiment, maar naar de uitdrukking ‘in je knollentuin zijn’. Dit betekent ‘op de plek zijn, waar je je fijn voelt’.

Na vijf jaar verhuisde de winkel naar de huidige locatie in de Fransestraat, een pand met een lange geschiedenis als onderkomen voor bakkerijen. In de loop van de tijd kwam de nadruk steeds meer te liggen op het bakken en verkopen van brood (en later ook van zoet en hartig banket). In 1984 veranderde de eenmanszaak in een VOF van waaruit uiteindelijk Jan Kortekaas, Anna Maurits en Marga Kamp als enige vennoten overbleven. Bijna vier decennia leidden zij de Knollentuin met veel energie en enthousiasme.

In 2017 namen Jeroen Sluijters, Bas Loeffen en Anke Loeffen het stokje van Marga, Anna en Jan over. Bas en Jeroen werkten al in de bakkerij en Anke, de vrouw van Bas, voegde zich bij het tweetal om het winkelgedeelte te gaan leiden. Samen met het personeel willen zij de naam van De Knollentuin hoog houden: het verkopen van goede, lekkere producten met aandacht voor mens-, dier- en milieuvriendelijkheid. Nico Keizer stapte in 1992 uit het bedrijf, maar heeft zijn schepping nooit helemaal los kunnen laten. U kunt hem nog vrijwel dagelijks in de winkel tegen het lijf lopen.